Mä kuulun siihen suureen suomalaiseen joukkoon, jotka rakastavat vaatteita, ja jotka käyttävät päivittäin tuntikausia ulkonäköönsä. Enkä häpeä tunnustaa sitä. Minusta ulkoinen kauneus kertoo jossain määrin myös sisäisestä kauneudesta. Jos välittää itsestään, niin sen haluaa näyttää myös ulospäin. Minulle kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeää, ja koska satun rakastamaan vaatteita, annan itseni nauttia tästä pikku harrastuksestani.

Ensiksi kerron teille vähän tyyli-ikoneistani. Tällä hetkellä olen kiinnostunut rennoista ja sporttisista vaatteista. Esimerkiksi lenkkarit tuovat upeasti särmää muuten asialliseen asukokonaisuuteen. Sitä paitsi ne ovat aivan ihanan käytännölliset ja mukavat jalassa! Liikun itsekin paljon, käyn lenkillä ja harrastan crossfitiä, joten sporttisten vaatteiden käyttäminen on minulle tosi luontevaa.

Tämä on facebookin ohella tärkein sivu, jossa käyn joka päivä. Sinne muodista kiinnostuneet laittavat päivän asujaan toistenkin ihasteltavaksi. Lempibloggaajieni ja tyyli-ikoneideni blogeja luen muutenkin. Eräs suosikeistani on Juliett, jolla on aivan upea, monipuolinen tyyli. Hän käyttää usein futuristisia tai sporttisia yksityiskohtia, ja hänen tyylinsä on yhtä aikaa supertrendikäs ja ajaton. Lookbookissakin Juliett on kestosuosikki, ollut eräs suosituimmista jo vuosien ajan.

Ihailen suunnattomasti myös ruotsalaisen 18-vuotiaan mallin ja muotibloggaajan, Ebba Zingmarkin, tyyliä. Hän on myös eräs Lookbookin suosituimmista. Hänen tyylinsä on ajaton, usein sporttinen ja rento, ja hänen vaatteissaan on usein hauskoja yksityiskohtia. Ebba on vaan minusta liian laiha, itse pidän enemmän muodokkaammista ja sporttisemmista vartaloista. Mutta katsokaapa vaikka tätä tyyliä:

3543462_lookkk-normal.jpg

Voiko simppelimpää olla? Tämä on musta ihan nappi asu!

Aika monet muutkin bloggaajat Lookbookissa ovat todella laihoja. Oon yllättynyt siitä, ettei ihanne ole siellä vieläkään muuttumassa, vaikka minusta yleinen mielipide on. Liian laihoja malleja ei enää pidetä, luojan kiitos!, kauniina ja tavoiteltavina. Tottakai hoikkuutta ihaillaan edelleen, mutta myöskin vartaloita, joissa on lihasta.

Minusta vaatteetkin näyttävät paljon upeammalta sellaisen päällä, jolla on jotain naisellista tai sporttista muotoa. Toivottavasti ihanne muuttuisi vihdoinkin myös mallimaailmassa. Ihmetyttää myös, että Lookbookissa bloggaajat näyttävät lukemattomille seuraajilleen huonoa esimerkkiä ihailemalla laihuutta, mutta toisaalta, eikai heillä ole siitä vastuuta?

Takaisin aiheeseen - pidän myös muiden ruotsalaisten bloggaajien tyylistä. Ruotsalaiset yksinkertaisesti ovat muodissa paljon meitä suomalaisia edellä. Heiltä löytyy enemmän rohkeutta pukeutua, ja useammilla on ehkä parempi tyylitaju kuin suomalaisilla. No, se, että minä olen tätä mieltä, ei tarkoita, että muiden pitäisi olla... 

Petra Karlsson on vasta 16-vuotias muotibloggaaja, mutta jo supersuosittu. Hän on paitsi itse hyvin kaunis, niin hänellä on upea, yksinkertainen tyyli. Hän suosii laadukkaita, simppeleitä vaatteita. Tottakai seuraan myös monien suomalaisten muotibloggaajien tyyliä, mutta nämä kolme ovat tällä hetkellä ehdottomast lempparini, joiden tyyleistä haen inspiraatiota myös omaan pukeutumiseen. Olenkin tässä surffannut illan nettikaupoissa kuolaamassa suosikkejani, ja taidankin laittaa pian tilausta menemään... Siitä kerronkin lisää sitten ensi postauksessa, moikka!